Träning

Igår var jag ute och joggade för första gången sen i augusti. Den här gången fokuserade jag på att verkligen hålla samma tempo hela vägen just för att hålla samma puls.
Känslan var att förra gången joggade jag första kilometern, och sen ökade jag takten, eftersom jag bytte låt. (Springer alltid i takt till musik, cause there's no other way). Mitt minne talade om för mig att jag sprang på typ 12 minuter, och det kändes rimligt med tanke på hur trött jag var efteråt, och att jag knappt kunde andas (eller stå upp för den delen) efter 2 km.
Denna gång körde jag samma låt på repeat. Det kändes jättebra hela vägen, även om jag blev mer och mer trött mot slutet. När min mobil talade om för mig att jag hade sprungit 2 km, som jag tänkt, fortsatte jag en liten bit till.
Resultatet blev 2,11 km på 14 minuter.

Idag fick jag för mig att jag skulle leta upp historiken från förra joggingrundan (jag använder min av en app som heter Endomondo(?) och där sparas all aktivitet). Det visade sig att jag hade JÄTTEFEL om förra rundan:
Då sprang jag 2,01 km på 15 minuter. Alltså sprang jag 100 meter extra denna gång, och sprang ändå på totalt 1 minut mindre.
Det kanske inte låter mycket för världen, men med tanke på att jag denna gång inte trodde att jag skulle dö direkt efter (vilket jag faktiskt gjorde vid förra tillfället), och kunde stå och GÅ direkt efter så kändes det riktigt bra. Vet inte om jag bara hade en "bättre dag" (vila, kost, energi) eller om jag faktiskt har bättre fysik nu än då.
Kan det bero på mina nya skor? Vägde ca 5 kg mer. Hur mycket gör 5 kg?
Hur mycket beror det på motivation och hjälp från min Coach?

Många funderingar är det, men oavsett kändes det riktigt bra. Ny vända på måndag igen. Fullt ös i helgen fr.o.m. ikväll!

Har inte pallat blogga om Thailand än men det kommer (nog)! :)

En timme kvar sen är det HELG! Woot woot! <3

XXX

RSS 2.0