Vi har alla rätt till en åsikt och det här är min...

Igår var det valdag till EU-parlamentet. Jag tog mitt ansvar och röstade, vilket fick mig att känna mig väldigt vuxen. Det finns två saker jag reagerat starkt på i samband med detta val: 

1. Jag tycker att det är helt sjukt att SD har stöd av nästan 10% av de svenska röstarna. Samtidigt kan jag tänka mig att många skiter i att rösta (något jag var på väg att göra innan jag blev övertygad av min handledare. Blev inte övertygad  på vem jag skulle rösta utan till ATT jag skulle rösta.) och jag tror att det är de personer som har "extrema" åsikter är de första att rösta och att det är därför SD fick så mycket stöd...

2. Jag har sett flera personer skriva som status på Facebook: "Om du röstade på SD, ta bort mig som vän på Facebook", något som är (förlåt mina vänner som skrivit så) det dummaste jag har hört. Jag skulle aldrig välja bort en befintlig vän pga deras politiska åsikt! Någonsin! Jag väljer inte mina vänner utifrån deras politiska åsikt, men för hur de är som person. Jag tror inte att två människor kan ha exakt samma åsikter, varesig det gäller politik eller något annat, det är det som gör världen både ful och vacker. Jag menar inte att jag på något sätt ger mitt stöd till SD, snarare tvärtom. Jag tycker att vissa av deras politiker är rent av pinsamma och kan inte förstå varför de ställer upp i debatter och liknande när de inte kan argumentera för sin sak, eller ens vet vad partiet står för i vissa frågor. 
Jag har full respekt för att man har olika åsikter och jag anser att det är respektlöst att be sina vänner "dra åt helvete" (på ett finare sätt) bara för att de röstar annorlunda än sig själv. 

Jag röstade på miljöpartiet. Jag hoppas att ingen av mina vänner väljer bort mig för det. 

Peace out. 

É du goooo eller?!

Igår åkte jag till Göteborg. Jag flög med Norwegian och det gick riktigt bra. Nästan inget folk alls på flyget, vilket gjorde att jag kunde sitta helt själv på en rad. Skönt! Älskar att sitta och tiita ut genom fönstret och försöka lista ut var jag är nånstans. Tappade bort mig strax söder om Stockholm, men tack vare min app Flightradar24 och wifi på flyget, kunde jag följa vår flight direkt från flygstolen! Skitcoolt!
 
Väl framme i Götet checkade jag in på Linnéplatsens hotell och vandrarhem, som var helt fantastiskt. Trevlig personal, jättefräscha rum och dessutom ett perfekt gästkök. 
Träffade en kille från USA, California närmare bestämt. Engelskan satt där den skulle, och han sa att han först trodde att jag var från USA, dels för att jag påminde om någon han kände men också för att min "accent" inte var "sådär heeej"... Vet inte varför men så fort någon kommenterar min accent (bra eller dåligt) blir jag röd i ansiktet, speciellt om personen ifråga har engelska som modersmål. När jag blir lite röd i ansiktet, blir jag mer röd i ansiktet eftersom jag blir medveten om att jag blir röd i ansiktet. Det gjorde att jag blev lite blyg och inte sa så mycket. Att jag tittade på fotboll på TV gjorde mig dessutom lite ofokuserad. Jag tror att killen ledsnade lite så han gick iväg igen. Synd, för jag hade lätt kunnat prata mer med honom men jag var lite för feg. Dumma mig, känner jag i efterhand.

Det kom dessutom två män från Schweiz, en av dem pratade rätt mycket. Dusch och sen nattidags. Dock dåligt med sömn pga snarkande rumskompis (sovsal för 6 pers). Kändes lite som hemma eftersom Johan brukar snarka, men jag kände inte för att armbåga kvinnan i revbenen, som jag gör hemma. 

Tidig morgon, och sedan var det fullt fokus på att hitta till praktikplatsen. Så mycket fokus att jag glömde bort att gå och köpa frukost. Knas, helt enkelt. Som tur var tog jag mitt kosttillskott (med en massa koffein) så jag klarade mig fram till lunch. Fick tag på en smarrig sallad till lunch.
 
Första dagen på praktiken bestod av packning av väskor till ledarutbildningarna och inventering. Alldeles lagom första dag... Nu är jag skapligt trött så ska snart göra mig klar för natten. Två riktigt härliga dagar i Göteborg...


XXX

RSS 2.0