Helt otroligt...

Orkar egentligen inte blogga, men gör jag det inte nu kommer det inte bli gjort. Och det här är något jag verkligen vill kunna gå tillbaka och läsa igen!
Här är dagens historia:

Eftersom att jag hade klipptid kl 15.00 i Trosa idag valde jag att ta bilen till o från jobbet idag. Första gången jag verkligen ANVÄNDER bilen! Det gick bra att köra till jobbet, utom att jag var sent ute och att jag behövde tanka. Men det gick bra ändå.

Dagen gick ganska fort och efter lunchen när vi skulle åka tillbaka till taket började bilen låta konstigt och batterilampan lyste. Det var som att något slog i höger bak. Fick lite ångest eftersom det var knappt 1½ vecka sen jag köpte bilen.
Jag och en kollega åkte till verkstan så en kille fick titta på bilen. Det visade sig att en "slang" låg och sog emot. Killen satte slangen på plats och sen lät inte bilen mer. Killen undrade om jag skulle kolla batteriet också, men jag tänkte sätta det på laddning när jag kom hem.
Kl 14.15 var jag på väg hem och såg att jag hade lite bensin så jag stannade och tankade vid Södertälje Syd. 150 kronor senare skulle jag åka mot trosa, men då ville inte bilen starta. Det gick verkligen inte! Hittade en kille som kunde hjälpa mig med startkablar. Fick igång bilen direkt och jag drog ut på motorvägen. Var rädd att jag inte skulle hinna till min klipptid som jag sett fram emot och behövde!
När jag var mellan Järna och Hölö började lamporna flimra lite och bilen började sakta ner... BILEN DOG!
Mitt på motorvägen blev jag stående, i -16°C. Ringde mamma, som satt i handledning, ringde pappa som stod med en revisor på jobbet. Eftersom ingen av dom kunde hjälpa mig ringde jag Johan som fick komma och hjälpa mig. Jag har världens underbaraste pojkvän, som kom och hjälpte mig fast han precis skulle börja jobba. <3 Han är ganska viktig på sitt jobb eftersom han är produktionssamordnare, men lyckades ta sig ifrån bara för att hjälpa mig.

Medan jag väntade på att han skulle komma var jag tvungen att hålla mig varm så jag gick mellan bilen och närmsta stolpen. Framotillbakaframotillbakaframotillbaka. Sen joggade jag några vändor, men det fick jag ont i halsen av (pga kylan). Så jag gick o gick o gick. Sen kom han.
Johan konstaterade att det var Generator-remmen som var av, och därmed laddades inte batteriet. Vi bestämde oss för att ta oss till en mack i Hölö för att skaffa en bogseringslina. När vi kom till Hölö insåg vi att det inte fanns nån mack där, men Karros pappa bor där. Ringde Karro, som trodde att dom hade en bogseringslina. Jag gick och ringde på, och fick låna en lina av Karros bror.

När vi spänt fast bilarna så började vi åka, samtidigt som vi hade telefonkontakt.  Jag satt i min bil och skulle bara styra och bromsa. "Bara"... Johan hade varningsblinkers på och min ruta var smutsig/immig/frostig. När vi hade åkt av motorvägen skulle vi svänga höger, men eftersom jag inte hade vridit om nyckeln hade rattlåset gått i. Så här lät det i telefonen ungefär:

Johan: - Då börjar jag köra lite försiktigt....
Jenny: - Okej...
Bilarna började åka.
Jenny: - Vänta, jag kan inte styra!
Johan: - Jo då, det kan du.
Jenny: - NEJ, jag kan inte!
Johan: - JO, du måste bara...
Jenny: - NEJ DET GÅÅÅR INTEEE!!!!!!!!! (jag skrek verkligen)

Båda bilarna hamnade på fel sida av vägen och vi hade tur som inte fick möte precis då. Utan linan hade jag hamnat i diket! Vi lyckades forsla bilen till en parkering i Hölö och där får den stå tills jag kan få hjälp att byta remmen eller bogsera hem bilen! :)

Tyvärr missade jag min klipptid, men jag kan ju alltid boka en ny! :)

Mamma och pappa kom till Södertälje för att hämta mig och då passade vi på att äta på Donken och shoppa lite! Jag har fått ett nytt element till mitt rum! Tack så mycket för det! <3 Köpte bara schampo o balsam o lite klistermärken. Jag tittade lite på pjäxor men jag avvaktar lite till :)
Det var väldigt trevligt att umgås lite med mamma o pappa också! Det händer inte allt för ofta...

Humöret har alltså varit åt skogen 3:e kvällen i rad. Men jag hoppas på en bättre dag imorgon!

NU SKA JAG SOVA!!!!


God natt!

XXX


Kommentarer
Postat av: Mamma

Älskar dig med. Du är en envis rackare så jag vet att du inte ger upp för några dagars motgång. Det vänder snart!

2010-12-02 @ 19:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0