Hushållet Karlkvist....

Hushållet Karlkvist (eller som en släkting sa: FellowTwig=Karlkvist på engelska) är ett vädigt speciellt hushåll! Det ser ganska vanligt ut från utsidan. Ett vanligt, ganska stort hus, i vitt tegel, med en uppfart där det oftast står 2 helt vanliga bilar... Iband står en eller två extra bilar utanför när det är besök.


Men på insidan är det helt annat... Huset är ganska fint i sig, utom alla skador som tyvärr har blivit på t.ex badrum, kök, toalett o.s.v.
I huset bor en ganska vanlig familj, egentligen... Mamma Lotta, Pappa Anders, Lillebror Patrik och Storasyster Jenny. Där har dom bott i 5 år nu... Patrik spelar hockey i Nyköping och tränar nästan alla dagar i veckan. Han är väldigt duktig på det. Anders är i ishallen minst lika mycket eftersom han är materialare i Patriks lag. Annars burkar han jobba på bosch. Han ställer upp väldigt mycket, speciellt när det gäller Patriks hockey. Lotta jobbar ganska mycket, men när hon inte gör det brukar hon städa, diska, laga mat eller liknande. Hon är väldigt duktig på att hålla huset i skick! Samtidigt är hon Nyköpings hockeys mest hängivna supporter. Dessutom pluggar hon. Jenny är arbetssökande och brukar ta hand om Lykke som är en hund. Det gör hon 2-4 dagar i veckan. Hon har en pojkvän som brukar vara på besök rätt ofta.
Ett ganska vanligt hushåll kan det låta som.... Men...

Sedan slutet av sommaren bor även Robert och Michal även där. Det är två killar som spelar hockey i Nyköping. Robert kommer ifrån Umeå och Michal kommer ifrån Bratislava, Slovakien. Det är väldigt trevliga killar... Robert söker också jobb och Michal går i skolan och lär sig svenska.

Det är alltså 7 personer + 1 hund som brukar hålla till i Hushållet Karlkvist. Det blir mycket mat att laga och många par skor som står i hallen. Huset står sällan tomt och det rör sig i huset från kl 06.00 på morgonen till 00:30 på kvällen.
Jenny, det är jag... Jag trivs jättebra med att bo i Hushållet Karlkvist!



Det blev inget forest fruit te... Pappa hade gjort iordning varm choklad så det blev lite kvällsfika! Ett väldigt internationellt fika skulle jag vilja påstå. Roberts pappa är på besök den här veckan. Han heter Michel och kommer ifrån Frankrike. Han har skojjat lite med Michal om att han ska lära sig att prata franska. Så Michel pratade franska med Michal som pratade Slovakiska tillbaka. Han pratar dessutom engelska och det gör vi andra också... Så kvällens fika blev alltså med bullar, kakor (fullkornskakor faktiskt!) varm choklad, Franska, Engelska, Slovakiska och Svenska!

XXX

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vilken härlig beskrivning av Gustavsbergsgatan 35s boende. Du är toppen! Älskar dig!

2010-10-21 @ 22:29:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0