hemligheten: the story

Nu tänkte jag berätta the story bakom hemligheten a.k.a lägenhetsköpet...

Allt började våren 2010, när jag och Johan började titta på lägenheter lite mer seriöst. Det var snart efter att jag fått jobbet som telefonförsäljare i april. Vi hittade en lägenhet i Tullinge, vägg i vägg med Johans syster Anna. Vi var väldigt intresserade av den och la ett lite lägre bud än utgångsbudet. Det nekades så vi la ett lite högre bud (fortfarande under utg.budet) Ännu en gång nekades budet och tillslut bestämde vi oss för att lägga utgångsbudet 975.000, men då ville vi ha ett par vitrinskåp och ett par andra möbler med. Efter alldeles för lång betänketid berättade mäklaren att de fått in ett högre bud. Då la vi oss.

Sedan dess har vi varit på visning efter visning. Varit intresserade av ett par stycken. En ville vi hemskt gärna ha, men budet gick över vår budget. En annan blev såld innan första visningen! Vi tittade mest i tullinge eftersom det är ett område som känns tryggt och som är nära till allt. Jag har tittat lite i Trosa också, men det tyckte Johan var för långt ifrån allt istället.
Johans mamma pratade en del om Salem med det kändes inte aktuellt, inte förrän vi hittade en lägenhet som var jättefin där: 4m i takhöjd, ett extra sovloft, stora fönsterytor osv. Det var verkligen jättefin, men tyvärr för liten och långsmal. Området däremot kändes sjukt fint och verkligen lugnt och tryggt. Trygghet är något av det viktigaste för mig. Ja, jag är uppväxt i Trosa så det kan vara därför. :)
Efter den visningen höll vi även koll i Salems kommun.

I slutet av november kom det ut nya lägenheter i Salem. Det var ett projekt där en byggnad från 1910 renoverades upp till 6 lägenheter. Vi var intresserade av en som var 52m² med balkong, men eftersom det var en tjej som hade "paxat" den före oss hade vi paxat en annan som reserv. Den var 47m² och var vindsvåning. Vi gick på visningen och sen åkte i hem och funderade. Efter en extra visning bestämde vi oss för 47:an. 
Tjejen som hade paxat 52:an tackade nej efter visningen så vi fick välja på 52:an och 47:an. Svårt beslut: vindsvåning eller balkong??? Speciellt när man har världens veligaste pojkvän <3 
Efter ytterligare en extra-visning bestämde vi oss för 52:an. Vi bokade datum för att skriva bokningspapper för att sedan kunna slutföra köpet och flytta in i februari.

Knappt en vecka innan vi skulle skriva papprena ringde Johan och sa att han hade hittat en annan lägenhet, också i Söderby. Min första reaktion var NEJ, NEJ, NEJ! Nu har vi bestämt oss, nu kör vi på det här! Men när Johan sa att den var 59m², hade balkong och var en vindsvåning bestämde vi oss för att kontakta mäklaren för en visning.
Problemet var att annonsen på lägenheten var för KOMMANDE försäljningar och den skulle komma ut först i Januari. Men efter en massa tjat och fixande lyckades vi få en visning, när säljaren var hemma. När vi sett hur den såg ut åkte vi hem och ännu en gång var det en massa velande och velande och velande bestämde vi oss: Vi lägger bud på 59:an. Enligt mäklaren ville köparen fundera ett tag, men eftersom vi annars skulle skriva papper på 52:an ville vi ha ett snabbt svar. Det slutade med att Johan ringde till säljaren och frågade hur det låg till. Då sa han att de hade accepterat oss som köpare och vårat bud. Johan o Kurre (säljaren) "skakade hand" över telefonen på att det skulle bli en affär.

Så idag har vi skrivit papper. Eller rättare sagt, Johan har skrivit papper eftersom han köper lägenheten själv, tills jag får fast jobb! Tills dess blir jag "inneboende" hos Johan!
Bara 100 dagar kvar!!!! Följ gärna min Count Down:
http://www.happycountdown.com/roffe30countdown/index.cfm


I'm sooooo happy!!

XXX


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0