The Lucky Seven Trip

Efter 4 månaders väntan kom vi äntligen iväg på vår resa...Nu ska ni får höra om när jag, Johan och Karlsson åkte till Göteborg. (Varning för långt inlägg)

Allt började fredagen den 1.a Juli. Vi åkte hem till Trosa för att titta på stadsloppet och dessutom grilla med mamma och pappa. Stadsloppet var spännande, dock saknade jag den gamla gubben som brukar springa. Sist jag såg honom springa var för ett par år sedan och då var han nånstans mellan 85 år och döden... Vi tittade på när Emil Tällö sprang och det såg ut att gå rätt bra. Tom och Stintan kom förbi en sväng och det babblades på rätt friskt! Grabbarna gick in o la sig i soffan och tittade på Bad Boys 2. Jag såg slutet på filmen, sen var det bara att gå o lägga sig.
Jag, Johan och Karlsson fick sova på pysens gamla rum och det gick väl sådär. Vi hade fått in lite mygg under kvällen, och jag blev myggbiten flera gånger. Dessutom hade jag en snarkande Johan till höger om mig och en snarkande Karlsson till vänster om mig. Johan brukar sluta snarka om man puttar lite på honom och om han lägger sig på sidan. Men Karlsson reagerade inte ens när jag sparkade till hans säng. Jag låg och sparkade till den flera gånger, men inget hände. Tillslut puttade jag till honom på benet. Då vaknade han och gjorde ifrån sig ett undrande läte. "DU SNARKAR" sa jag. "Jaha..." sa han, la sig ner och började snarka igen. Jag tror det blev totalt 1 ½ timmes sömn för mig den natten, och det var EFTER att jag gick o la mig i Patriks säng (i ett annat rum).

Upp på lördagen strax efter 10. Mamma och pappa skulle ut och spela golf tillsammans med några bekanta. Dom skulle komma på lunch innan, och kom vid 11. Korvstroganoff med ris serverades. :) Gott!
Därefter packade vi ihop och påbörjade vår resa som jag kallar "The lucky seven trip". Den kallas så eftersom vi skulle se "The big 4" och vi är "The awesome 3": 4+3=7. Alltså "The lucky 7".
Det sista jag gjorde innan vi åkte hemifrån var att ta en bild på tempen (lägg märke till vilken som är utomhus):


Tack och lov hade vi AC i bilen.
Gjorde att snabbstopp på hemköp på vägen, eftersom jag var tvungen att byta bort en tid. Vi passade på att köpa lite resegodis och sen åkte vi.
Vi åkte hela vägen och stannade bara en gång för att kissa och tanka. Och det gjorde vi redan i Norrköping.
När vi kom fram till hotellet i mölndal visade det sig att det skulle bli dyrare än vad som tidigare sagts. Men eftersom klockan över 18 och vi inte ätit något sen 11, orkade jag inte bry mig.
Vi gick upp på rummet, som var superlitet, och gjorde oss iordning. Därefter skulle vi åka in till Göteborg för att äta och gå på bio. Vi hade bokat biljetter till Transformers 3D, eftersom Johan inte var med på premiären med mig och Karlsson. När vi hämtat biljetterna gick vi till en pizzeria och åt. Smarrigt var det efter 9½ timme utan mat...
Filmen var lika bra andra gången! Efter det åkte vi tillbaka till hotellet. Umgicks lite, sen var det natti natti. Dessvärre blev det ännu en natt men grymt lite sömn.
Upp till frukosten på söndagsmorgonen som bestod av baguetter, yoghurt, flingor, te och äggröra. Vi spenderade en stund på rummet, gjorde oss iordning och vid 14.30-tiden drog vi vidare in mot Göteborg.
Lunchen intogs på Jensens bøfhus. Jag åt vitlöksbröd, Oxfilé m rödvinssås o potatis och chokladmmousse, plus ett stort glas cola. Allt för bara 324:-!! Efter att vi betalat notan skulle vi vidare till Ullevi. Som tur var visste "Glen" (en kille ifrån Göteborg) var det låg nånstans. Efter 10 minuter var vi framme och innan vi gick in köpte jag och Karlsson en varsin tröja.
När vi kom in hade Megadeath börjat spela, det lät väl okej, men det är absolut ingen show över deras spelning.... Sen var det slayers tur. Det lät bättre n nr vi såg dom på bio, men vissa låtar blir bara som en grötig sörja i mina öron... Vi hade platser högst upp på sektion N, som är på långsidan. Eftersom vi satt under tak studsade ljudet emot taket och väggen bakom oss, och det gjorde att ljudet blev ganska dåligt. Dessutom blev det otroligt varmt där under, kanske lite extra varmt eftersom man var tvungen att gå upp för MASSOR med trappor!
Efter 2 låtar med Slayer gick vi ut för att köpa vatten.
När vi kom  tillbaka var SLayer nästan klara, men det kändes som evigheter...

Strax innan metallica skulle köra igång såg vi dom springa ut till " the backstage-area" Jag var en av dom första på hela ullevi att se James!! <3
Precis som vanlligt fick jag extremt mycket gåshud när Ecstasy of gold började spelas!!
Här kommer hela deras setlist:
 Main Set         
1.        Hit the Lights
     2.        Master of Puppets        
3.        The Shortest Straw        
4.        Seek & Destroy        
5.        Welcome Home (Sanitarium)        
6.        Ride the Lightning        
7.        The Memory Remains        
8.        All Nightmare Long        
9.        Sad But True        
10.        The Call of Ktulu        
11.        One        
12.        For Whom the Bell Tolls        
13.        Blackened        
14.        Fade to Black        
15.        Enter Sandman     
Encore         
16.        Am I Evil? (w/ Megadeth & Anthrax)        
17.        Damage, Inc.        
18.        Creeping Death

I början blev jag väl lite besviken på att ljudet var så dåligt, men efter en stund såg jag att vi kanske kunde gå till en annan sektion och stå istället. Jag tittade runt för att se hur man skulle kunna ta sig dit. Jag vände mig om till Johan och Karlsson för att föreslå det, och precis när jag skulle till att öppna munnen började DOM diskutera hur man kunde ta sig dit. Jag sa att jag kunde gå dit och kolla ljudet och se om man kunde stå där. När jag gick ner för trapporna blev ljudet bara bättre och bätttre, och högre och högre! Nästan så det gjorde ont i öronen (hade öronpropparna i väskan), fast ändå var det såååå skönt att känna trummhinnorna vibrera så mycket att det kittlade i öronen! Allt p.g.a. MetallicA <3
När jag kom till den andra sektionen kom en vakt och knackade mit på axeln: JAg trodde han skulle skicka tillbaka mig, men han ville bara undra lite över mina strumpor som hade olika färg. (jag hade tagit av mig skorna). Han skrattade lite och sen kom han på att han skulle säga till mig att jag inte fick stå i gången. Jag vinkade dit Johan och Karlsson, sen stod vi på den sektionen resten av spelningen! Flytten gjorde ljudet minst 5x bättre och konserten blev säkert 100x bättre.
Jag är sååå glad att jag fick höra Call of Ktulu live! Den är så vacker!
När Fade to black kom kunde jag inte hålla tillbaka längre... Jag lät tårarna rinna ner för mina kinder. Dels för att musiken är så vacker, men också för att texten ämr så sorglig. <3
Metallica spelade låten Am i evil? tillsammans med megadeath och anthrax . Det var tungt som fan!! :)
Sista låten var Creeping death och jag hade aldrig hört låten live förut. Första gången jag hörde en live-version av låten hörde jag att, itt i låten, stod hela publiken och skrek DIE DIE DIE, och jag tyckte att det lät såååå löjligt... Men sen har jag lärt mig att gilla låten mer, och tycker det låter rätt bra med hela publiken. Den här gången var jag en av dom i pubilken som skrek DIE DIE DIE, och jag blev nästan besviken när jag hörde att det var många som stod ooch skrek: HEY HEY HEY istället! 
Efter konsterten väntade vi utanför en stund så vi slapp värsta ruschen. Det var ju ändå typ 55-60.000 pers som skulle hem samtidigt. Vi pratade om det vi sett och alla var nog lika nöjda!!
Vi stannade till på McD så killarna fick äta lite, sen gick vi längs spårvagns-rutten för att njuta av den varma sommarkvällen. Vi gick i säkert 20-30 minuter men Karlsson tyckte inte det var roligt att gå så vi tog spårvagnen sista biten hem!
Låg och tittade på lite bilder när vi kom hem, sen gick vi och la oss.

Vaknade av att Johans mobil ringde flera gånger tidigt på måndagmorgonen. Jag som var jättetrött blev irriterad och sa åt honom att stänga av den. Eftersom han hade ställt väckarklocka på sin mmobil ställde jag larmet på min mobil och somnade om. Men nåt gjorde att mobilen inte ringde, och vi missade frukosten.
Vi packad ihop sakerna och checkad ut från hotellet. (och fick dessutom tillbaka lite pengar efetrsom vi betalat för mycket). Vi åkte till Mölndals centrum och åt Thaibuffé och köpte tidningar för att läsa recensioner av konserten. GT hade gett 4 av 5 Men aftonbladet hade gett en mer rättvist siffra, nämligen 5 av 5. När vi läst klart åkte vi hemåt igen.

Vi stannade i jönköping för att fika lite och sen stannade vi igen på Max i nyköping för att kissa. Jag som körde parkerade på den lilla parkeringen och när jag klev ur bilen hoppade samtidigt en tjock man ur sin bil som jag hade parkerat bredvid. Han bröt på finska och lär väldigt arg: "Måste du parkera så jävla nära??" frågade han mig. När jag tittade efter visade det sig att jag stod elt perfekt i min ruta! (Jag är rätt dålig på att parkera "snyggt", men det här var min bästa parkering nånsin)
"Jag tycker inte jag parkerade så nära" svarade jag vänligt.
"Du slog ju nästan upp dörren på min bil" sa han då.
"Nej, men det gjorde jag väl inte??!!" svarade jag.
"Det finns ju hur många parkeringar som helst här och så måste du ställa dig SÅ nära min bil??!!" (Det visade sig sen att det var så mycket bilar på parkeringen att jag var tvungen att ställa mig bredvid NÅGONS bil. Synd att det blev just hans...)
Johan påpekade då att jag stod MITT i min ruta men att gubben stod långt åt mitt håll (fast han stod innanför sin ruta).
Mannen nekade och pekade på sin sida och sa "titta här då?", varpå Johan sa att han måste ju titta på andra sidan (min sida) att han faktiskt STÅR nära.
Då blev han sur och tyckte att det inte var hans fel att rutorna var små. "Men då är det väl inte hennes fel att det är små rutor, eller?" frågade Johan
Mannen muttrade nåt samtidigt som jag sa: "Skit i det där nu, vi drar".
När vi gick därifrån sa Karlsson högt och tydligt: VOI VOI VOI... hahah! Senare såg jag och Karlsson att han gestikulerade om att vi stod nära honom och bad sin fru att parkera om bilen, och den gången parkerade hon åt helvete utanför rutan.
När vi sen gick ut til bilen igen såg jag att det satt en stackars hund i bilen. Jag pratade med hunden och sa: Vilken dum husse du har... Stackare... Ska du följa med mig hem istället? Då började hunden vifta på svansen. Precis när vi hoppade in i bilen gick larmet på deras bil. (troligtvis för att hunden rörde på sig i bakluckan) Och jag HOPPAS verkligen att han tror att vi gjorde nåt med hans bil.
Vi åkte vidare till Trosa där vi blev bjudna på mat av pappa. Supergott var det! Efter det rörde vi oss hemåt mot Salem igen, och Karlsson åkte hem till sig!

Den här resan blev en av årets höjdpunkter! I betyg får den 12 av 10 möjliga! Sjukt trevligt umgänge, EXTREMT bra musik o god mat! :D

Tack alla som orkar läsa allt! (Man kan ju se det som flera inlägg i ett också!)
Bilder kommer ni hitta på min Facebook inom kort!
Tack grabbar, för att ni gjorde min helg! <3 Love you guys! <3



XXX


Kommentarer
Postat av: Mamma

Härlig beskrivning av Er resa. Ni är för rara. Välkomna hit precis när ni vill <3 Älskar dig

2011-07-08 @ 20:02:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0